Πάει «17» η ΑΔΕΔΥ, στήνει πανώ κατά της επίταξης και υπέρ του απεγκλωβισμού

Στο «17» του Αίπους, στην περιοχή που επιτάχθηκε από την κυβέρνηση έκταση 625 στρεμμάτων για να δημιουργηθεί η υπερδομή εγκλεισμού των προσφύγων και μεταναστών, δίνει ραντεβού η ΑΔΕΔΥ, μετά τη απεργιακή συγκέντρωση της προσεχούς Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2020.

Η απεργιακή συγκέντρωση κατά του ασφαλιατικού νομοσχεδίου έχει προγραμματισθεί για τις 10 το πρωί της Τρίτης, στην είσοδο της Απλωταριάς και στην συνέχεια μετάβαση στο Αίπος «στήνουμε τα πανώ του αγώνα και καταλαμβάνουμε συμβολικά τον δρόμο, βασισμένοι στις  θέσεις μας. Στήνουμε μπλόκο στις πολιτικές και εκβιασμούς της Ν.Δ. Στήνουμε μπλόκο στο φασιστικό και ρατσιστικό λόγο!», τονίζει στην ανακοίνωση – πρόσκληση».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε., με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε να επιτάξει την περιοχή του Αίπους για να την μετατρέψει σε κολαστήριο – φυλακή για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέρχεται τις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, τη θέληση των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών του Β. Αιγαίου.

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ σας καλεί όλους να δώσουμε τον αγώνα να μην περάσουν αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές. Να μην περάσουν οι πολιτικές εγκλωβισμού της κατάπτυστης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας – ελληνικών κυβερνήσεων. Να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Σας καλεί να απαιτήσουμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά μας και τη χώρα μας με βάση τις χώρες προορισμού που επιθυμούν να πάνε. Σας καλεί να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπως κάθε φορά».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια