Πάει καλά η ανακύκλωση και χωρίς ΒΙΑΛ

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα μεγέθη της ανακύκλωσης στον δήμο Χίου κατά το έτος 2018, με την αύξηση να βρίσκεται στο 13,21%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γιώργου Μπελέγρη.

Συγκεκριμένα, το 2018 περισυνελέγησαν από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χίου 1403 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, έναντι 1239 τόνων του 2017.

Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά, επισημαίνει στον astraparis.gr ο κ. Μπελέγρης, η υπηρεσία ανταποκρίθηκε με επάρκεια και φαίνεται ότι και οι πολίτες κάθε μέρα και περισσότερο αγκαλιάζουν την ανακύκλωση.

Βέβαια, το μέτωπο της ανακύκλωσης στο νησί είναι ακόμα προβληματικό, με το δεδομένο ότι η εταιρεία «Οικόπολις», που είχε την διαχείριση και η σύμβασή της με τον δήμο Χίου έχει καταγγελθεί, ακόμα δεν έχει παραδώσει τον χώρο, στο ακίνητο της ΒΙΑΛ.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χίου ακυρώθηκε στο τέλος Νοεμβρίου 2018 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ο δήμος έχει ασκήσει κατά της απόφασης προσφυγή.

Έχουν ενδιαφέρον, όμως, οι εξελίξεις που ακολούθησαν την συγκεκριμένη απόφαση ακύρωσης της καταγγελίας της σύμβασης, τον περασμένο Νοέμβριο, αφού ο δήμος Χίου τις επόμενες ημέρες έστειλε φορτηγά με ανακυκλώσιμα υλικά στην ΒΙΑΛ, προκειμένου να τα παραλάβει η «Οικόπολις», πλην – όμως – οι πόρτες των εγκαταστάσεων βρέθηκαν κλειστές!

Την επομένη δε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εταιρεία έστειλε εξώδικο στον δήμο Χίου, με το οποίο καταγγέλλει – με την σειρά της – την μεταξύ τους σύμβαση, προσδοκώντας προφανώς σε δικαστική εξέλιξη για να διεκδικήσει αποζημιώσεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ παραμένουν κλειδωμένες από την «Οικόπολις» και το έργο της ανακύκλωσης από τον δήμο Χίου συνεχίζεται με μέρος των ανακυκλώσιμων υλικών να παραδίδεται σε επιχειρηματία στη Χίο και ένα άλλο μέρος να πηγαίνει σε μονάδες στην Αθήνα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια