Παγχιακή συγκέντρωση διεκδίκησης για την υγεία την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας», διαμηνύουν οι φορείς της Χίου που οργανώνουν παγχιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της υγείας στο νησί, την προσεχή Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βουνακίου.

Προηγουμένως, στις 12 το μεσημέρι αρχίζει η στάση εργασίας σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα του νησιού.

Αιτήματα αιχμής στην συγκέντρωση είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου, των αγροτικών και πολυδύναμων ιατρείων του νησιού, του νοσοκομείου Χίου με κρίσιμες ειδικότητες γιατρών κ.ά.

Οι αποφάσεις και το κοινό πλαίσιο δράσης ελήφθησαν σε κοινή σύσκεψη των φορέων του νησιού στο Εργατικό Κέντρο Χίου, με την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα ανησυχούμε και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας στο νησί.

Ύστερα από τη σύσκεψη φορέων στο νησί, προχωράμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για τη στελέχωση της υγείας στο νησί. Όχι άλλοι νεκροί συμπολίτες μας! Η πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση στο νοσοκομείο ήταν μια πρώτη απάντηση.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια με σχεδόν ανύπαρκτα κέντρα υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις!

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στον δήμο ή την περιφέρεια. Ας μας αποδείξουν για πρώτη φορά το αντίθετο.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους, τοπικές κοινότητες και συλλόγους κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Όλοι και όλες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9 στις 13:00. Προετοιμάζουμε δυνατά την ενημέρωση, συμμετοχή όλων στη διαμαρτυρία και

Απαιτούμε:

– Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

– Άμεση στελέχωση των κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

– Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

– Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!