Παγχιακός χαρακτήρας στην κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ

Ο ένας μετά τον άλλο οι σύλλογοι και οι συνδικαλιστικοί φορείς, ενώνουν φωνές και δυνάμεις με τον ΣΕΣΝΟΧ που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης να παραδώσει την καθαριότητα του Σκυλίτσειου σε ιδιώτη εργολάβο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, σημειώνει:

“Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα. Η εξέλιξη αυτή προμηνύει πρόθεση παράδοσης και άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα που θα κληθούν να πληρώσουν οι Χιώτες και οι Χιώτισσες με ανταποδοτική λογική.

Ακόμα και σήμερα που χάνονται ανθρώπινες ζωές μετατρέπουν ακόμα και αυτή την πανδημία σε πηγή κερδοφορίας για τους λίγους, για τους εργολάβους.

Μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.

  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

  • Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.”

Παράλληλα, ο Σύλλογος γυναικών με ανακοίνωση του δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ, και “στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου ,οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί με όλες τους τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Πάγιο αίτημά μας είναι οι σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους. Μόνο έτσι μπορεί ο εργαζόμενος να έχει αξιοπρεπείς συνθήκες και δικαιώματα στην εργασία του.Οι κάθε λογής εργολάβοι δεν μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση και έτσι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι στην εκμετάλλευση με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν όλο το βάρος της τρομερής πίεσης που δέχονται από την πανδημία και θα πρέπει να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με την δέουσα προσοχή και ασφάλεια στους ασθενείς τους”.

Ανάλογο μήνυμα και από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ” που καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Η αντιμετώπιση της υγείας του λαού ως κόστος για το κράτος,με πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης από όλες τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οδηγούν σε περικοπές δαπανών και υποχρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας από τη μία και από την άλλη το βάθεμα της λειτουργείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που σημαίνει ότι με τις πενιχρές συντάξεις θα είναι για τους περισσότερους συνταξιούχους αδύνατο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Απαιτούμε να μη γίνει καμμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας,ούτε σε άλλο τομέα,να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες με προσλήψεις ,μέσα και υποδομές και να αναβαθμιστεί η Π.Φ.Υ στο νησί όπως αναφέρει το ΣΕΣΝΟΧ”.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια