Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με πολλά μείον από την Χιακή Συμπολιτεία

Συγκέντρωση στην Απλωταριά οργανώνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) και ώρα 7 το απόγευμα η Χιακή Συμπολιτεία, ενώνοντας την φωνή της με όλους και όλες εκείνους και εκείνες σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα διαδηλώσουν ενάντια στην υποβάθμιση και την καταστροφή της ζωής μας.

Οι παγκόσμιες ημέρες δέχονται δικαίως κριτική ως προς τη χρησιμότητά τους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Ωστόσο, προσθέτει, ειδικά φέτος, στην Ελλάδα έχουμε πολλούς λόγους να τη «γιορτάσουμε». Θα γιορτάσουμε, λοιπόν:

– Τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο που ψηφίστηκε πριν μερικές βδομάδες από την Βουλή.

– Την ισοπέδωση ολόκληρων περιοχών για να αναπτυχθούν οι «ανανεώσιμες» πηγές ενέργειας, δηλαδή τερατώδεις ανεμογεννήτριες.

– Την ανακοινωμένη με τυμπανοκρουσίες εξόρυξη πετρελαίων στις ελληνικές θάλασσες, σε σεισμογενείς περιοχές, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

– Την παραχώρηση ακόμα μεγαλύτερων εκτάσεων παραλίας σε τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες, ελέω κορονοϊού.

– Την ιδιωτικοποίηση του 80% των υδάτινων πόρων της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και το περιβάλλον.

– Την έναρξη άλλης μιας αντιπυρικής περιόδου βασισμένης στην προσφορά των εθελοντών και την αυτοθυσία των πυροσβεστών, χωρίς συνολικό σχεδιασμό και ανανέωση του φθαρμένου και ανεπαρκούς εξοπλισμού.

–  Την καύση απορριμμάτων που προωθείται συστηματικά, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως οικονομικά ασύμφορη και περιβαλλοντικά επιζήμια.

– Την αδιαφορία για το περιβάλλον σε τοπικό επίπεδο από την πλευρά των τοπικών αρχών. Που όταν δεν τσιμεντώνουν τον Παρθένη, καταστρέφουν τα «μονοπάτια της πέτρας» στα Θυμιανά.

– Και φυσικά, ως επιστέγασμα όλων, την κλιματική αλλαγή, μια παγκόσμια πρόκληση που εξακολουθούν να αγνοούν επιδεικτικά κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια