Παίρνουν θέση οι 400 δρομείς για τον 9ο ημιμαραθώνιο της Χίου

Όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 9ου ημιμαραθώνιου της Χίου, ίσως του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του νησιού, την προσεχή Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, μετά την περυσινή διακοπή – κενό, λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.

Τετρακόσια άτομα κάθε φύλου και ηλικίας έχουν δηλώσει συμμετοχή για όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του chiosrunning κ. Χριστόφορος Μερούσης και κα Χρυσούλα Νεαμονίτη, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου 2021.

Ο 9ος ημιμαραθώνιος Χίου, που θα πραγματοποιηθεί στον κάμπου Χίου, με εκκίνηση της διοργάνωσης στις 8 το πρωί της Κυριακής, περιλαμβάνει τρεις διαδρομές :

⦁ Ημιμαραθώνιος 21,1 χιλιομέτρων

⦁ Αγώνας δρόμου και δυναμικό βάδισμα 10,5 χιλιομέτρων

⦁ Αγώνας δρόμου και δυναμικό βάδισμα 5 χιλιομέτρων

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στο πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά .

Στην διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης μαραθωνίου δρόμου κα Μαρία Πολύζου και η πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων κα Ζωή Ανδρικοπούλου.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προετοιμασία και την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα σε μια χρονιά κατά την οποία δεν συμμετέχουν, λόγω της πανδημίας, Τούρκοι δρομείς, που παραδοσιακά έχουν ισχυρή παρουσία.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εξέφρασε την στήριξη του δήμου Χίου στον θεσμό του ημιμαραθώνιου, ο οποίος – όπως τόνισε – πρέπει τα επόμενα χρόνια να ενδυναμωθεί.

Όσοι θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά covid ή αρνητικό rapid test 48ώρου ή αρνητικό self test του Σαββάτου, παραμονή της διοργάνωσης.