ΠΑΜΕ: Απεργοσπαστική η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Χίου

2

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, στοχεύει για ακόμη μια φορά το ΠΑΜΕ κατηγορώντας το ότι λειτουργεί απεργοσπαστικπά. Σε ανακοίνωση του αναφέρει:
«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του ΕΚ Χίου στις 28/12/2017 γνωρίζοντας από πριν τις προθέσεις τις κυβέρνησης να φέρει μετά τις γιορτές νομοσχέδιο με νέα αντιλαϊκά μέτρα, πρότειναν να παρθεί απόφαση για απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Την πρόταση αυτή αρνήθηκε η ίδια ηγεσία που σήμερα «κόπτεται» για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία!
Στο Δελτίο Τύπου μάλιστα δεν ξεφεύγουν ούτε σπιθαμή από τη γραμμή της ΓΣΕΕ περιμένοντας πότε θα «δεήσει» να συνεδριάσει το Γενικό της Συμβούλιο, που ακόμα και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι! Συστρατεύονται, με την κυβέρνηση και τις επιταγές των εργοδοτών, μιλώντας υποκριτικά για «ετοιμότητα» και αγώνα κάνοντας σημαία τις «άμαζες απεργιακές συγκεντρώσεις».
Με τη στάση τους εγκλωβίζουν στη «λογική του μικρότερου κακού», των μειωμένων απαιτήσεων και του συμβιβασμού.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έπαιρναν «πρωτοβουλίες» για το ΦΠΑ, καλώντας τους βουλευτές της Χίου να συμμετέχουν σε συσκέψεις τους, ενώ στις ίδιες δεν καλούσαν σωματεία που θα τους χαλάσουν τη σούπα, που έφτιαξαν επιτροπές με το Δήμο και Αντιπεριφέρεια μ’ αυτούς δηλαδή που έχουν πάρει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από την τοπική διοίκηση.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν οργανώνουν και δεν προετοιμάζουν τις απεργίες, δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους, δεν παλεύουν για τη μαζικοποίηση των σωματείων που ηγούνται, όμως μπροστά στα αφεντικά σκύβουν το κεφάλι και δέχονται οι συνάδελφοί τους να πληρώνονται με λιγότερα χρήματα και με κουπόνια!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν απάντηση στο νέο ορυμαγδό μέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί τη Δευτέρα και να απομονώσουν παντού τους εργατοπατέρες.
Δεν υπάρχει «ξέφωτο» και «τέλος» στα μνημόνια. Θα μονιμοποιηθούν τα μέτρα και θα έρθουν κι άλλα. Έτσι ανακάμπτει η κερδοφορία του κεφαλαίου, στις πλάτες των εργαζομένων. Καλούμε κάθε συνάδελφο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να συμπορευθεί με το Π.Α.ΜΕ όσους προσπαθούν να οργανώσουν τους εργαζόμενους ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση, και ενάντια στα μέτρα που θα έρθουν.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να λάβει μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 18:30».

Σχόλια