ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου για τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις

ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου για τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις

Σφοδρή επίθεση κατά του Εργατικού Κέντρου Χίου, δύο μόλις ημέρες πριν την πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις, εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, ακριβώς με αφορμή τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και τις σχετικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Στην συνέντευξη Τύπου του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, το μεσημέρι της Δευτέρας, 15 Μαΐου 2017, εν όψει της απεργίας και της συγκέντρωσης της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017,  ο κ. Μάρκος Σκούφαλος ήταν απολύτως σαφής και κάθετος: «Δεν μπορούμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι με αυτούς, που είναι μέρος του προβλήματος».

Προηγουμένως, αναφερόμενος στο Εργατικό Κέντρο Χίου, του απέδωσε τον χαρακτηρισμό του υπηρέτη της εκάστοτε κυβέρνησης και – μεταξύ άλλων – το κατηγόρησε, επειδή συντάχθηκε με το «ναι» στο δημοψήφισμα, χρησιμοποιεί τις ΚοινΣΕπ, ίδρυσε δεύτερο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, γιόρτασε την «κόκκινη πρωτομαγιά» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, γνωστών – όπως είπε – πολιτικών κατευθύνσεων κ.λπ.

Και κατέληξε, λέγοντας ότι «το χάσμα και το χάος που μας χωρίζει δεν πρόκειται ποτέ να καλυφθεί».

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Αμπαζής επεσήμανε την μεγάλη σημασία της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πολιτικές των μνημονίων και του επερχόμενου ειδικότερα και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στην είσοδο της Απλωταριάς.

Οι «άλλοι» στην πλατεία Βουνακίου

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου κ. Κώστας Λίνας και ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Χίου κ. Κώστας Καρατζάς απηύθυναν την δική τους πρόσκληση για επίσης μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.

Στην παρατήρηση ότι η ΑΔΕΔΥ πάει αλλού και η ΕΛΜΕ αλλού, ο κ. Καρατζάς απήντησε ότι αυτή είναι επιλογή τοπικά της ΑΔΕΔΥ, ενώ κεντρικά η συνομοσπονδία κατέρχεται από κοινού με την ΓΣΕΕ.

ergatiko_0025

Μοιραστείτε το:
  • rss