Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε όλα τα μέσα ενημέρωσης

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, κατ΄ επιταγή των δανειστών, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία στα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδικτυακά μέσα) θα αρχίζει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου 2015. Στην διάρκεια της απεργίας δεν θα υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ούτε και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Ο «Αστραπάρης» συμμετέχει στην απεργία του κλάδου και ουδεμία ανάρτηση θα έχουμε στην διάρκεια του αναφερθέντος 24ώρου.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης

Την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα της απεργίας, όπως τα προβάλλει η ΠΟΕΣΥ, είναι τα ακόλουθα:

  • Την διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
  • Την διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η ΠΟΕΣΥ «προσυπογράφει την ανακοίνωση των συνεργαζομένων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια στην  συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των  κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».