Πανηγυρικός από το ΚΚΕ, “Η επόμενη μέρα είναι εδώ και το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό”

Η ικανοποίηση δεν κρύβεται στο στρατόπεδο του ΚΚΕ για το διπλασιασμό της δύναμης του σε τοπικό επίπεδο, σε σχέση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών. ΣΕ ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ σημειώνει ότι η ανοδική πορεί του κόμματος είναι αποτέλεσμα των δεσμών που έχει αναπτύξει στις λαικές δυνάμεις, και στην αγωβιστική προσπάθεια του ΚΚΕ σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής και δράσης.
“Το ΚΚΕ καταγράφει διπλασιασμό του ποσοστού του στη Χίο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (8,26% από 4,23%) καθώς και άνοδο σε ψήφους (1756 από 1239). Αυξημένο είναι το ποσοστό και σε σύγκριση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές (6,67%). Το αποτέλεσμα αυτό, μαζί με την πρωτιά στην Ικαρία, τη δεύτερη θέση στους Φούρνους με μόλις 5 ψήφους από τον πρώτο, τη δεύτερη θέση στη Σάμο, τη Λέσβο, με διψήφια ποσοστά, το καθιστούν δεύτερη πολιτική δύναμη στο Βόρειο Αιγαίο.

Με τη σταθερή αυτή ανοδική πορεία, επιβεβαιώνονται οι πιο σταθεροί δεσμοί του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, με διάλογο και συζήτηση με το λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά”, αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει σημειώνοντας για την επόμενη μέρα, “Η επόμενη μέρα είναι εδώ και το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό! Οι θετικές αυτές διεργασίες, το διαμορφούμενο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που δυναμώνει, παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, είναι στοιχεία που το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και θα επιδιώξει να ενισχύσει με την ένταση των αγώνων. Για να δυναμώσει η φωνή του λαού και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή αντεπίθεση εκεί που ανατρέπονται, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα”.