Πανηγυρίζει ο Μηταράκης την πανωλεθρία του με την ΕΜΧ

Χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερις ημέρες, να αποκαλύψει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης την κυβερνητική πανωλεθρία – με την συνεπικουρία της διοίκησης της ΕΜΧ – για τις γενικές συνελεύσεις και την εκλογή των αντιπροσώπων των μαστιχοπαραγωγών και να εμφανισθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για να πανηγυρίσει αυτό ακριβώς: Ότι με ευθύνη της διοίκησης της ΕΜΧ, του ιδίου και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά αναστατώθηκαν οι μαστιχοπαραγωγοί και δημιουργήθηκε μείζον διοικητικό πρόβλημα στην Ένωση.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 ο κ. Μηταράκης σε ανακοίνωσή του και αφού είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η παραδοχή του κ. Γεωργαντά και η αποκάλυψη του κ. Μιχαηλίδη αναφέρει τα εξής:

«Με έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά επιλύθηκε το θέμα εκλογής αντιπροσώπων στην γενική συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ικανοποιώντας το αίτημα της διοίκησης.  

Διασφαλίστηκε ότι οι αντιπρόσωποι θα εξακολουθούν να εκλέγονται από τις πρωτοβάθμιες γενικές συνελεύσεις. Επιλύθηκε, έτσι, ένα ερμηνευτικό ζήτημα που είχε προκύψει, προς όφελος της Ένωσης και μετά από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου της ΕΜΧ κ. Τούμπου και των υπουργών κ.κ. Γεωργαντά και Μηταράκη. 

Όλοι, λοιπόν, ικανοποιημένοι, εκτός από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, καθώς αποδείχθηκε ότι η πολυδιαφημισμένη τροπολογία που κατέθεσε ήταν άνευ αντικειμένου». 

Κατόπιν τούτων, προκύπτει ζήτημα για την διοίκηση της ΕΜΧ, η οποία καλείται να εξηγήσει στους μαστιχοπαραγωγούς για ποιό λόγο τους οδήγησε σε αλλαγή των καταστατικών των συνεταιρισμών τους, ενέπλεξε σε περιπέτειες την Ένωση, για να εμφανισθεί τελικά να πανηγυρίζει ο κ. Μηταράκης και να ψέγει τον κ. Μιχαηλίδη για το ενδιαφέρον του για την επίλυση του προβλήματος.

Η φωτογραφία είναι από την καταλυτικής παρέμβασης συγκέντρωση των μαστιχοπαραγωγών των Νενήτων, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η τηλεδιάσκεψη Μηταράκη για να λυθεί το τελικά ανύπαρκτο πρόβλημα

Για την ιστορία δημοσιεύουμε κατωτέρω το από 24 Φεβρουαρίου 2022 δελτίο Τύπου του κ. Μηταράκη, που προκάλεσε τηλεδιάσκεψη για να… λύσει το πρόβλημα που η διοίκηση της ΕΜΧ, όπως τελικά αποδεικνύεται, δημιούργησε.

«“Δεκτό το αίτημα της ΕΜΧ για την εκλογή των αντιπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις των 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών της Χίου” 

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργίου Γεωργαντά και του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), κ. Γεωργίου Τούμπου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την εκλογή των αντιπροσώπων από τις Γενικές Συνελεύσεις των 20 πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του νησιού της Χίου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα του Προέδρου της ΕΜΧ και θα καταθέσει άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή για την επίλυση του θέματος».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια