Πανσέληνος των λύκων: Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του 2020 θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς

Η πρώτη πανσέληνος του 2020 θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής και θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού.

Το ολόγιομο φεγγάρι του Ιανουαρίου ονομάζεται Πανσέληνος των Λύκων και οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, όπου και δόθηκε η ονομασία, ο χειμώνας είναι βαρύς και το χιόνι σκεπάζει αρκετές περιοχές. Οι λύκοι, λοιπόν, που αναζητούν τροφή κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και γίνονται πιο απειλητικοί.

Η πρώτη πανσέληνος του 2020 θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιά. Τι είναι, όμως, αυτό το φαινόμενο; Κατά τη διάρκεια αυτού, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως συμβαίνει σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα θα είναι περίπου στις 22:00 η ώρα Ελλάδος. Μάλιστα, το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα και θα γίνει πιο κίτρινο, ενώ σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια