Παντελής Καμπούρης: Διπλασιάσαμε τις δράσεις μας με οικονομία και νοικοκύρεμα

“Βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια τη συστηματική προσπάθεια της Πρωτοβουλίας και του Μανώλη Βουρνού, όχι μόνο να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου αλλά και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημοτικές δομές που διαχειριστήκαμε την τελευταία 5ετία, για εμένα η στήριξη και η κάθοδος στον δημοτικό στίβο στο πλευρό του Δημάρχου, αποτέλεσε και αποτελεί μονόδρομο.

Ένας μονόδρομος που δεν εκπορεύεται από μία σχέση δούνε και λαβείν αλλά από την βαθιά μου πεποίθηση ότι αν την 5ετία που πέρασε με τόσες αντικειμενικές κι εξωγενείς δυσκολίες, έγινε ένα τόσο σημαντικό έργο, τα επόμενα χρόνια αυτό, όχι μόνο μπορεί να πολλαπλασιαστεί αλλά να ξεπεράσει και τις ίδιες μας τις προσδοκίες”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του νομικού Προσώπου κ. Παντελής Καμπούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε κάνοντας τον απολογισμό της δράσης του Νομικού Προσώπου τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο κ. Καμπούρης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό του νομικού προσώπου, τη συνεργασία που είχε μαζί τους καθώς και τους συνεργάτες του και κυρίως τον Νίκο Λαμπρινούδη και την Ευγενία Ασλανίδου.

Εστίασε στον κυριότερο στόχο του Νομικού προσώπου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο οποίος ήταν “αφενός να αναβαθμίσει τις δομές που διαχειρίζονταν, αφετέρου να φέρει την κοινωνία πιο κοντά στον αθλητισμό και στον πολιτισμό καθώς και να διευκολύνει τη μέση χιώτικη οικογένεια μέσα από την παροχή υπηρεσιών στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς”  τονίζοντας ότι χωρίς να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Νομικού Προχώπου από τον Δήμο έγινε εφικτό με οικονομία και νοικοκύρεμα να διπλασιαστούν οι δράσεις του.

Η ανασυγκρότηση της Φιλαρμονικής

Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στην Φιλαρμονική περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία την παρέλαβε το 2014 με σημαντικά προβλήματα. “Μία φιλαρμονική που αναγκάζονταν να κάνει πρόβες στο υπόγειο του Δημαρχείου, με μουσικά όργανα που βρίσκονταν μόνο στα χαρτιά χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκονται, μία Φιλαρμονική που λειτουργούσε οριακά. 

Μετά από 5 χρόνια δημιουργήσαμε έναν μεγάλο αυτόνομο χώρο στην Οδό Δημοκρατίας όπου στεγάζεται από τον Απρίλιο του 2017, αγοράσαμε διάφορα μουσικά όργανα και με τη συμβολή της Μαέστρου προχωρήσαμε στην ανασυγκρότησή της μέσα από παιδικά τμήματα, συναυλίες με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων αλλά και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στη Μεγάλη Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων στην Κέρκυρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι αθλητικοί χώροι

Πρώτιστο για τη διοίκηση του Νομικού προσώπου ήταν η αδειοδότηση όλων των αθλητικών χώρων. Σταδιακά μέσα σε μία 5ετία, όλοι οι αθλητικοί χώροι καθώς και η χρήση του πολυχώρου της Φάρκαινας πέρασαν στο Νομικό Πρόσωπο. Έτσι σήμερα όλα τα γήπεδα είναι αδειοδοτημένα και με πιστοποιητικά πυρασφάλειας, για πρώτη φορά εκτελούνται προγράμματα άσκηση για όλους, εγκεκριμένα μάλιστα από τη Γ.Γ. Αθλητισμού ενώ ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε μία σειρά σημαντικών έργων για την αναβάθμισή τους”. 

Κολυμβητήριο για διεθνείς διοργανώσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που έγιναν και που δρομολογούνται να γίνουν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, καθιστώντας το ικανό να περιληφθεί στο χάρτη των αθλητικών κέντρων που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

“Η πλήρης ανακαίνιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου με την απόκτηση συστήματος ελεγχόμενης εισόδου, την αγορά οργάνων γυμναστικής, την αντικατάσταση υποσταθμού ηλεκτροδότησης και την επισκευή των φίλτρων των πισινών είναι μερικά από αυτά. 

Επίσης καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, είναι η ενεργειακή του αναβάθμιση, η πλήρης ανακαίνιση των ξενώνων φιλοξενίας και  η λειτουργίας του μετά από πάρα πολλά χρόνιαη κατασκευή γηπέδου beach soccer και beach volley και τέλος η χρηματοδότηση μέσω Π.Δ.Ε. από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 1 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την λειτουργία της εξωτερικής πισίνας με θέρμανση. 

Στόχος όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι το Ιωνικό Κολυμβητήριο να μπει στο κάδρο των μεγάλων πανευρωπαϊκών ή και παγκόσμιων διοργανώσεων”. 

Βρέχει ευρώ σε όλα τα γήπεδα

Το Ν.Π.. προχώρησε στην αλλαγή χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο και στο γήπεδο του Κοφινά, στην επανατοποθέτηση των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού, στον εξοπλισμό των ιατρείων όλων των γηπέδων, στην επισκευή αποδυτηρίων καθώς και στην προμήθεια αθλητικού υλικού για την άσκηση όλων των σωματείων.  

Αυτές τις ημέρες δημοπρατείται με 540.000 ευρώ και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Καρδαμύλων, της Καλλιμασιάς και του Δημοτικού Σταδίου Χίου ενώ μέσω του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας θα δοθούν 1 εκ. ευρώ για το γήπεδο του Εφήβου στον Κάμπο, 800.000 ευρώ στο Γήπεδο των Θυμιανών, 300.000 ευρώ για την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου και 180.000 στη Συκιάδα για την αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.  

Και στον Πολιτισμό

Στις δράσεις του νομικού προσώπου περιλαμβάνονται και συνδιοργανώσεις για τις οποίες ο κ. Καμπούρης είπε ότι από 2 ετήσιες δράσεις το 2014 φθάσαμε στις 34 το 2018 και από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα έχουμε φθάσει τις 12. “Στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες δράσεις στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών στο νησί, μέσα από πανελλήνια και βαλκανικά τουρνουά, στην οικονομική ενίσχυση των αξιόλογων πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της Χίου αλλά και στην ανάγκη του Χιώτη για ψυχαγωγία μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις και συναυλίες”. 

Περισσότερα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

“Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διοίκησης του Νομικού Προσώπου και για το οποίο να μας επιτραπεί να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, έχει να κάνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Από τα 200 βρέφη και νήπια το σχολικό έτος 2014-2015, φθάσαμε στα 402 το 2018 και στα 374 φέτος, μετά την εφαρμογή του Π.Δ. που ορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές των κριτηρίων. 

Στο διάστημα αυτών των ετών εκτός από την αύξηση των παιδιών προνηπίων και βρεφών αναβαθμίστηκαν οι δομές μας και συνεχώς αναβαθμίζονται.

Με την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα, βελτιώνονται οι παιδικοί σταθμοί με νέο εξοπλισμό και δημιουργούνται νέοι” σημείωσε ο κ. Καμπούρης συμπληρώνοντας ότι,  ολοκληρώθηκε ο Παιδικός σταθμός Καμποχώρων, στο Χαλκειός, στον οποίο θα μεταστεγαστεί αυτός που λειτουργεί στο Βερβεράτο και προβλέπεται να ξεκινήσει η δημιουργία νέου παιδικού σταθμού Μαστιχοχωρίων στη Βέσσα, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί σε δύο προγράμματα.

Καλοκαιρινό καμπ

Τη λειτουργία καλοκαιρινού καμπ και φέτος για 500 παιδιά ανακοίνωσε ο κ. Καμπούρης συνεχίζοντας ενα πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία αφού καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου μίλησε για την μεταστέγαση της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υποστήριξης σε ιδιόκτητα γραφεία, για τον εκσυγχρονισμός και τη μηχανογράνωση των υπηρεσιών αλλά και την αύξηση του προσωπικού κατά 50% μέσα στην τελευταία 5ετία μέσω ΕΣΠΑ. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια