Παραιτείται ή καρατομείται ο Μιχάλης Μπελέγρης

«Πυρ και μανία» φέρεται να είναι ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, αλλά και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, κατά του κ. Μιχάλη Μπελέγρη έως χθες προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, για την δραστηριότητά του κυρίως κατά την χθεσινή, τελευταία ημέρα της θητείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ο δήμαρχος του καταλογίζει εν κρυπτώ κινήσεις και αποφάσεις, οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν ληφθεί, ενόσω ήταν σε γνώση του ότι αποχωρεί από την συγκεκριμένη θέση και αναλαμβάνει άλλος και συγκεκριμένα ο κ. Αλέξης Καρίβαλης, όπως επισήμως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Η επίμαχη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέγρης συγκάλεσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου την Τρίτη, χωρίς να το έχει κοινοποιήσει – ως είθισται – στο γραφείο δημάρχου, αλλά ούτε και στα μέσα ενημέρωσης της Χίου.

Στην συνεδρίαση αυτή, ελήφθησαν αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων, που δεσμεύουν την νέα διοίκηση κι ενώ του είχε επισημανθεί ότι πλέον μόνον τρέχοντα θέματα του Λιμενικού Ταμείου θα μπορούσε να διεκπεραιώνει, ώστε να μην δεσμεύσει τον νέο πρόεδρο.

Εξίσου ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο θεωρούν ότι απέκρυψε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι δεν θα είναι πλέον πρόεδρος, ενώ πρωτοφανές γεγονός χαρακτηρίζουν την επιστολή με την οποία τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ζητούν από τον δήμαρχο να παραμείνει ο κ. Μπελέγρης στην θέση του προέδρου!

Από το περιβάλλον του δημάρχου θεωρούν ότι υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα και επισημαίνουν ότι ο ίδιος ο κ. Μπελέγρης έχει θέσει εαυτόν εκτός της δημοτικής παράταξης. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι αν δεν αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του και παραιτηθεί, τότε φαίνεται ότι η διαγραφή του από την παράταξη αποτελεί μονόδρομο.

Τι υποστηρίζει ο Μιχάλης Μπελέγρης

Ο κ. Μπελέγρης, σε σχετική ερώτηση του astraparis.gr επισημαίνει ότι η συνεδρίαση της Τρίτης του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου είχε ορισθεί πριν καν μάθει ότι δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος, κάτι που επισήμως πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης αργά το βράδυ της Τρίτης, με την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων. Υποστηρίζει δε ότι δεν του είχε γίνει σαφές – τις προηγούμενες ημέρες – από τον δήμαρχο ότι θα φύγει από την συγκεκριμένη θέση.

Θεωρεί, επίσης, ότι καλώς έχει γίνει ό,τι έγινε με τις αποφάσεις του Δ.Σ., τονίζοντας ότι το Λιμενικό Ταμείο είχε και πρέπει να έχει συνέχεια στις διοικητικές αποφάσεις του.

Στο ερώτημα αν προτίθεται να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ή από την παράταξη τονίζει ότι δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον δήμαρχο και τόνισε ότι αν ζητηθεί τεκμηριωμένα θα καθορίσει την στάση του.