Παραιτήθηκε, δεν τον έπαυσαν και τώρα τον καλούν για αξιολόγηση

Παραιτήθηκε μεν, δεν απομακρύνθηκε δε και τώρα καλείται για αξιολόγηση από το υπουργείο Υγείας ο διοικητής του νοσοκομείου Χίου κ. Γιώργος Επιτροπάκης.

Η αξιολόγησή του θα λάβει χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Δεκεμβρίου 2015, ενώπιον της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πέτρος Γιαννουλάτος.

Ωστόσο, η πρόσκληση αυτή, η οποία έρχεται μία ημέρα μετά την παύση από τα καθήκοντά τους της πλειονότητας των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας και μάλιστα χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτούς ο κ. Επιτροπάκης, γεννά απορίες και ερωτηματικά.

Σημειώνουμε ότι εκτός του κ. Επιτροπάκη παραιτήσεις έχουν υποβάλει, παραμένοντας – ωστόσο – στις θέσεις τους άλλοι 8 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές. Δεν έγινε δε γνωστό αν ανάλογη πρόσκληση αξιολόγησης έχουν λάβει και οι λοιποί παραιτηθέντες και μη απομακρυνθέντες ακόμα.

Οι εξηγήσεις που μπορεί να δώσει κανείς για τη συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Υγείας είναι δύο:

1. Η αξιολόγηση να γίνει προκειμένου να πεισθεί ο κ. Επιτροπάκης να ανακαλέσει την παραίτησή τους και να παραμείνει στην θέση του, κάτι που μάλλον κινείται στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

2. Να αξιολογηθεί ο κ. Επιτροπάκης, κατά τον τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση και να κριθεί ως μη κατάλληλος για την συγκεκριμένη θέση. Κατά τον τρόπο αυτό θα του αφαιρεθεί το ηθικό πλεονέκτημα της παραίτησης, η οποία – υπενθυμίζουμε – ότι υπεβλήθη, εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσής του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κυρίως για την πρόθεσή του να προβεί στην πώληση οικοπέδου του Νοσοκομείου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανακαίνιση της παθολογικής κλινικής.