Παράλληλοι μονόλογοι πρωθυπουργού – δημάρχων Βορείου Αιγαίου

Σε άλλο μήκος κύματος από εκείνο της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης είναι η κοινή ανακοίνωση των δημάρχων, που συμμετείχαν στην σύσκεψη υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2020.

Οι ίδιοι, οι δήμαρχοι Χίου, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, αναφέρουν ότι μετέφεραν στον πρωθυπουργό «σταθερά τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, καθώς και του περιφερειακού συμβουλίου, με κοινή συναντίληψη την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης».

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για νέα διαδικασία συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις.

Η ανακοίνωση των δημάρχων έχει ως εξής:

«Μετά από πολύωρη και αναλυτική συζήτηση με τον κ. πρωθυπουργό σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ένας γόνιμος διάλογος για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος που απασχολεί και ταλαιπωρεί τα νησιά μας.

Μεταφέραμε τις αγωνίες μας για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, καθώς επίσης και τα τελευταία γεγονότα.

Μεταφέραμε για ακόμα μια φορά, σταθερά τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, καθώς και του περιφερειακού συμβουλίου, με κοινή συναντίληψη την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης.

Ο κ. πρωθυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά όλα τα παραπάνω, μας ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τα νησιά μας για ανακοινώσεις, ξεκινώντας άμεσα, από τη Σάμο».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια