Παραλύει από την απεργία την Τρίτη το δημόσιο

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια μέρα, 24 Σεπτεμβρίου, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΠΝΟ.

Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 11.00 της Τρίτης στην είσοδο της Απλωταριάς διαμηνύοντας:

«Δεν θα τους αφήσουμε να ενταφιάσουν οριστικά τις  κλαδικές  συμβάσεις εργασίας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Όχι στην εκ νέου μείωση των άθλιων μισθών μας .

Όχι στο «ηλεκτρονικό μητρώο» και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες .Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Όχι στην κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ

Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Όχι στην υπονόμευση της  πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Όχι στις ομαδικές απολύσεις που φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών).

Όχι  δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι χωρίς διεκδικήσεις στο όνομα της «ανάπτυξης» που μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Όχι στον ορισμό του Υπουργού Εργασίας ως ανώτατου άρχοντα ,που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Αυτοί που σήμερα κόπτονται είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και καταρράκωναν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Συνάδελφοι αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά και να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.»

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια