Παραμένουν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση διαδηλωτές

Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση παραμένουν δεκάδες δφιαδηλωτές μέχρι και αυτή την ώρα ζητώντας την απελευθέρωση των επτά συλληφθέντων για τα επειδόσια στο ξενοδοχείο Erytha, την προηγούμενη.

Ο κόσμος μετά από ακόμη μια σευγκέντρωση που κατέκλυσε την πλατεία το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020, κατευθύνθηκε σε πορεία προς τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ως μέσω πίεσης για τη απελευθέρωση αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή στον οποίο κατήγγειλαν για ακόμη μια φορά τα έκτροπα των ΜΑΤ και τη ρίψη ληγμένων εδώ και δεκαετίες χημικών και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες που ήδη έχουν το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου να αναλαμβάνει την υπεράσπιση τους.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής εξήγησε ότι την υπόθεση πλέον χειρίζεται η εισαγγελεία, ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και την απρόκλητη βία που άσκησαν απέναντι στους πολίτες και κάλεσε όποιους θέλουν  να υποβάλλουν μήνυση, να προχωρήσουν στη διαδικασία. “Δεν έφυγαν χωρίς κυρώσεις. Όλα είναι σε γνώση των ανωτέρων”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως διαβεβαίωσαν τα μέλη της επιτροπής συγκεντρώνονται ήδη στοιχεία μέσω βίντεο και φωτογραφιών ώστε να κατατεθεί μαζικά μήνυση κατά των δυνάμεων καταστολής.

Οι πολίτες περιμένουν  έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση, να ολοκληρωθεί η συνταξη των δικογραφιών και να πάνε στην εισαγγελία με τη διαδικασία του αυτοφόρου.

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια