Παρανάλωμα του πυρός, από καμινάδα σκεπή τριώροφου στον Κοφινά

Καταστράφηκε ολοσχερώς η σκεπή τριώροφης κατοικίας στον Κοφινά από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 22.00 της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην σκεπή της οικίας από την καμινάδα του τζακιού, άναβε επί δυο ώρες σχεδόν χωρίς οι διαμένοντες στο σπίτι να την αντιληφθούν. Όταν πια ο καπνός έγινε αντιληπτός στο εσωτερικό της κατοικίας, τότε διαπιστώθηκε η ύπαρξη της πυρκαγιάς αλλά και η έκταση της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα, με 4 οχήματα και 10 άντρες, καταφέρνοντας να περιορίσει την πυρκαγιά στην σκεπή όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

«Πρέπει να γίνεται έλεγχος στις καμινάδες κάθε χρόνο πριν μπουν σε λειτουργία τζάκια και καλοριφέρ. Υπάρχει περίπτωση να έχει διαρραγεί η καμινάδα, να έχει μετατοπιστεί από τον αέρα ή από οτιδήποτε άλλο ή μπορεί να έχει και κάποιες κακοτεχνίες. Ένας προληπτικός έλεγχος, πριν μπουν σε λειτουργία τζάκια κ.λπ. αυτή την εποχή, είναι απαραίτητος και σωτήριος από τέτοιες καταστροφές», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Βουράκης εφιστώντας  την προσοχή όλων.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια