Παράσταση διαμαρτυρίας στον αστυνομικό διευθυντή από εκπροσώπους φορέων

Παράσταση διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018 έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Χίου, με την επέμβαση της αστυνομίας για την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τις ΔΥΕΠ από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, πραγματοποίησαν λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση έγινε στον αστυνομικό διευθυντή Χίου κ. Γιώργο Κεβόπουλο από τον κ. Μάρκο Σκούφαλο, πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Χίου, τον κ. Στέφανο Τσίγκο, πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, από την κα Μαρίνα Κυριάκου του Συλλόγου Γυναικών και τον κ. Άρη Μιχαλάκη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Εκτός του αναφερθέντος περιστατικού οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν το γενικότερο ζήτημα της επίθεσης κατά της λειτουργίας των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία, κάτι που αποτελεί επιταγή της ελληνικής νομοθεσίας.

Ετέθησαν, επίσης, υπόψη του κ. Κεβόπουλου πληροφορίες για την συμμετοχή και εμπλοκή και ενστόλων στην διαδικασία αυτή, κάτι που – αν και εφόσον ισχύει – χαρακτήρισαν απαράδεκτο, τονίζοντας ότι ο ρόλος των ενστόλων είναι η προστασία και η συμμόρφωση στους νόμους της πολιτείας.

Κοινή ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Συλλόγου Γυναικών

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καταδικάζουν την προσπάθεια παρεμπόδισής μας, με την κλήση της αστυνομίας, να ενημερώσουμε με τις θέσεις μας αναφορικά με το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να πάνε στο σχολείο, τους γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου.

Τις ανακοινώσεις μας τις είχαμε δημοσιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ και αντίστοιχη ενέργεια είχαμε πραγματοποιήσει σε σχολεία, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ αυτού του δικαιώματος των προσφυγόπουλων, διεκδικώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέτρα.

Η κλήση της αστυνομίας, δείχνει ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις με σκοπό να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τις μητέρες, να επαγρυπνούν. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν αποδέκτες τέτοιων ενεργειών φίμωσης συνδικαλιστών αλλά και εκφοβισμού.

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων σε όλα τα σχολεία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια