Παράταση ενός έτους για την κτηματογράφηση ζητά ο Μανώλης Βουρνούς

Να παραταθεί για ένα έτος η διαδικασία υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης δεδομένου ότι η αρχική των τριών μηνών, που έληξε αλλά και η παράταση έως το τέλος Μαΐου δεν επαρκούν επισημαίνει ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, ο κ. Βουρνούς επισημαίνει ότι «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κατά την δήλωση των ιδιοκτησιών τους είναι πολύ μεγάλες και αφορούν κυρίως τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ακινήτων, την έλλειψη τίτλων ιδιοκτησιών, των στοιχείων κυριότητας, αλλά και το υψηλό οικονομικό κόστος, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί να μην επαρκούν για την εμπρόθεσμη δήλωσή τους».

Με το δεδομένο ότι από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν προβλέπεται δυνατότητα προθεσμίας μεγαλύτερης των έξι μηνών, ο κ. Βουρνούς ζητά την παρέμβαση των βουλευτών, προκειμένου να προταθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία να προβλέπει την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης τουλάχιστον κατά ένα έτος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια