Παρατείνεται για έναν μήνα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Παρατείνεται για έναν μήνα, έως τις 26 Ιουνίου 2015 η προθεσμία για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μετά το έντονο ενδιαφέρον και τα σχετικά αιτήματα φορέων, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτριαα υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, με ημερομηνία ενημέρωσης από τις τράπεζες την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

«Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ. Αν κι ένας αριθμός απ’ αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν.4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία», τονίζει η κα Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι «ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε «λαβωμένες» ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ν.4328/2015».