Παράταση για το αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ των πηγαδιών του Κάμπου ζητά ο ΦΟΚ

Να δοθεί παράταση, τουλάχιστον ενός έτους, προκειμένου να κατατεθούν στην ΔΕΗ τα δικαιολογητικά για την διατήρηση της σύμβασης με αγροτικό τιμολόγιο των πηγαδιών του κάμπου της Χίου, ζητά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου (ΦΟΚ), με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συγκέντρωση για το θέμα.

Στην συγκέντρωση αυτή διατυπώθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί που κυρίως αφορούν τα εξής:

⦁ Ο κάμπος της Χίου συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται το μοναδικό περιβάλλον από περιβόλια εσπεριδοειδών με τα παλιά αρχοντικά. Έχει χαρακτηριστεί ως “ιστορικός” τόπος και παραδοσιακός οικισμός προστατευόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού.

⦁ Η διατήρηση του πρασίνου στην περιοχή του Κάμπου με την καλλιέργεια των περιβολιών με εσπεριδοειδή, είναι πολυδάπανη και η δυνατότητα των κατοίκων να τα συντηρήσουν δυσχεραίνεται ολοένα και περισσότερο.

⦁ Το δελτίο γεωργοτεχνικών εργασιών (Ε1) από το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που είναι απαραίτητο έγγραφο για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, απαιτεί πολύ χρόνο και γραφειοκρατία και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η διαδικασία λήψης του σε περίπτωση πολλών συνιδιοκτητών κτημάτων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια