Παράταση για το Κτηματολόγιο ζητά ο Σταμάτης Κάρμαντζης

Παράταση ενός τουλάχιστον έτους και ενίσχυση των υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο, ζητά με επιστολή του προς τους, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον πρόεδρο του Εθνικού Κτηματολογίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

“Η έως σήμερα εμπειρία της διαδικασίας κτηματογράφησης στο νησί της Χίου έχει επιβεβαιώσει τα προηγούμενα επιχειρήματά μας και πιο συγκεκριμένα:

  • Οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες ((3 μήνες για συμπολίτες μας στη Χίο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) δεν επιτρέπουν στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας να δηλώσουν έγκαιρα τα ακίνητά τους.
  • Σημαντικός αριθμός συμπολιτών ζει εκτός Χίου και απαιτείται η φυσική του παρουσία στο νησί για συγκέντρωση δικαιολογητικών, εκπόνηση τοπογραφικών κ.ά.
  • Η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, είναι εξαιρετικά προβληματική με αποτέλεσμα πολύωρες αναμονές, ανεπίτρεπτες ουρές ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  • Το συνολικό οικονομικό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης είναι δυσβάστακτο με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν απολύτως να το καταβάλουν εντός των προθεσμιών με κίνδυνο για τις περιουσίες τους” αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης επιχειρηματολογώντας υπέρ της παράτασης στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των ιδιοκτητών.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια