Παράταση παίρνει ο ΑΚΤΩΡ μέχρι να βγει ο χειμώνας στο Καρά Τεπέ

Μια κατεπείγουσα εργολαβία, της τάξης των 5,2 εκατ. ευρώ, η οποία – μάλιστα – δόθηκε με τις γνωστές «διαγωνιστικές» διαδικασίες Μηταράκη στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, για αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου σέρνεται μέχρι να βγει ο χειμώνας.

Κι ενώ στόχος της ήταν αυτός ακριβώς, δηλαδή να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα εν όψει του χειμώνα, τελικά ο εργολάβος θα φτάσει στην άνοιξη για να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες, που θα κοστίσουν περίπου 5,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο, που είχε ανατεθεί από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στις 16 Οκτωβρίου 2020 και υπεγράφη η σύμβαση στις 23 Οκτωβρίου 2020 είχε προθεσμία περάτωσης 2,5 μήνες, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, αναρτήθηκε στην Διαύγεια η από 4.1.2021 απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, με την οποία ικανοποιείται σχετικό αίτημα της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου παρατείνεται έως την 23η Μαρτίου 2021, «καθότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου».

Έτσι, διπλασιάζεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, τα επείγοντα έργα του χειμώνα πάνε μέχρι την άνοιξη και οι διαμένοντες στην δομή θα έχουν να αντιμετωπίσουν κατά το αμέσως επόμενο διάστημα οποιεσδήποτε κακές καιρικές συνθήκες υποτίθεται ότι θα αποσοβούσε η υπόψη εργολαβία των 5,2 εκατ. ευρώ.