Παράταση συμβάσεων του προσωπικού γενικών καθηκόντων στα σχολειά ζητά η ΛΑΣ

Υπέρ της παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού γενικών καθηκόντων που υπηρετούν στα σχολεία τάσσεται η ΛΑΣ ζητώντας να μονιμοποιηθούν αυτές οι θέσεις και να εξασφαλιστεί η ανάλογη γι αυτόν τον λόγο χρηματοδότηση. Σε ψήφισμα του συνδυασμού που θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, σημειώνεται:
Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των Εκπαιδευτικών σε όλες τι βαθμίδες για τη γραμματειακή υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κωφεύουν σε αυτό το πάγιο αίτημα, που αποδεσμεύει χρόνο υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνει τις απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.
Στα πλαίσια της ανακύκλωσης της ανεργίας, του θεαθήναι και της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η σημερινή κυβέρνηση πέρσι προκήρυξε θέσεις ατόμων 8/μηνης διάρκειας «γενικών καθηκόντων», τα οποία μέσα στο χάος που επικρατεί στα σχολεία μας, συνεισέφεραν σε ένα βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.
Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.
Ως Δ.Σ. Δήμου Χίου απαιτούμε σε πρώτη φάση την παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων ανθρώπων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και σε δεύτερη, την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας (τραπεζοκόμοι κλπ).

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com