Παράθυρο μείωσης των ανταποδοτικών στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, η εισήγηση της υπηρεσίας και του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Παναγιώτη Αναγνώστου για την διατήρηση των ανταποδοτικών τελών στα ισχύοντα έως σήμερα επίπεδα.

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς την πρόταση του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου για μειώσεις των τελών στους νέους (έως πενταετίας) ελεύθερους επαγγελματίες, τόσο στην πόλη και στις περιοχές Βροντάδου και Αγίου Μηνά, όσο και στα χωριά της Χίου. Το δε κοστολόγιό της εκτιμάται, συνολικά, κατά τους υπολογισμούς του κ. Τριαντάφυλλου στο ποσό των 27.550 ευρώ ετησίως. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η πλήρης απαλλαγή από τα τέλη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή, η οποία κατ΄ αρχήν εγκρίθηκε μαζί με τα ανταποδοτικά τέλη από το δημοτικό συμβούλιο, θα διαβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χίου, προκειμένου να κοστολογηθεί επακριβώς και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του σώματος κ. Παύλου Καλογεράκη να επανέλθει προς συζήτηση και ενδεχομένως να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού και να εφαρμσοθεί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια