Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά το υπουργείο Παιδείας για την αποχή μαθητών στην Σάμο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Σάμου για την αποχή ορισμένων μαθητών από τα μαθήματά τους με ευθύνη και απόφαση των γονέων τους σε δημοτικά σχολεία της Σάμου, λόγω της λειτουργίας δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ), θα ζητήσει ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδης Καλάργαλης.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Καλάργαλης ενημέρωσε σήμερα τον εισαγγελέα Σάμου και αύριο Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, θα τον επισκεφτεί και προσωπικά, ζητώντας του να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των γονέων, οι οποίοι   στερούν την μάθηση από τα παιδιά τους.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο τονίζει ότι «ένας μικρός αριθμός γονέων επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να δημιουργήσει κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας στη Σάμο. Οι γονείς αυτοί με τις απαράδεκτες αντιλήψεις τους, αφού δηλητηριάζουν τα ίδια τους τα παιδιά, επιχειρούν να συμπαρασύρουν και άλλους γονείς, χωρίς κανένα επιχείρημα παρά μόνο υπηρετώντας μισαλλόδοξες αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Κεντρικός στόχος της εκπαιδευτικής λογικής είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα αρχές και αξίες και ότι το διαφορετικό είναι ίσο. Σε αυτή τη διαδικασία η ευθύνη των γονέων είναι να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση. Το Υπουργείο στηρίζει απόλυτα το έργο των εκπαιδευτικών της Σάμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μισαλλόδοξες συμπεριφορές ορισμένων γονέων».

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια