Παρέμβαση για τα ΕΛΤΑ Βολισσού από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου

Την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΤΑ, ώστε το γραφείο ΕΛΤΑ Βολισσού να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος.

Αναλυτικά, σημειώνει τα ακόλουθα:

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον θέμα του γραφείου ΕΛΤΑ της Βολισσού στην ορεινή περιοχή της Βόρειας Χίου. Ο μόνιμος υπάλληλος θα συνταξιοδοτηθεί τον Μάιο του 2021. Αυτό σημαίνει κλείσιμο του υποκαταστήματος της Βολισσού. Η αλληλογραφία δεν θα πηγαίνει σε κάθε χωριό σε εβδομαδιαία βάση πλέον, αλλά σε δεκαπενθήμερη.

Τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου είναι τουλάχιστον 20, με συνολική έκταση 90 χιλιομέτρων. Οι συναλλαγές θα είναι πλέον αγροτικές, δηλαδή θα πληρώνονται από τον ταχυδρόμο οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, και χειρόγραφες, για να πληρώσει κάποιος επιτόπου λογαριασμούς. Έτσι καταργείται η μηχανογράφηση και η αμεσότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία. Δυστυχώς, υπάρχει περιορισμός στα χρηματικά ποσά που μπορεί να μεταφέρει ο εκάστοτε ταχυδρομικός υπάλληλος και έτσι κάποιοι θα πληρώνονται αρχές του μήνα και κάποιοι τελευταίοι. Τέλος, την καλοκαιρινή σεζόν τα χωριά γεμίζουν από επισκέπτες και αυξάνονται οι ανάγκες μεταφορών και συναλλαγών.

Καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για την διατήρηση του πληθυσμού στα χωριά του ακριτικού μας νησιού. Η υποβάθμιση υπηρεσιών λειτουργεί αρνητικά και υπονομεύει αυτόν τον αγώνα. Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας ώστε το Γραφείο ΕΛΤΑ Βολισσού να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο και το επείγον του αιτήματός μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.