Παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας για απορρίμματα, τηγανέλαια, ανεμογεννήτριες

Με συνολική τοποθέτησή της στις καύσεις απορριμμάτων και τηγανέλαιων, καθώς και στις βιομηχανικής κλίμακας ανεμογεννήτριες, παρεμβαίνει η Χιακή Συμπολιτεία, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση στο δημαρχείο και στα Μυλαράκια των Ταμπάκικων, το απόγευμα της Κυριακής, 17 Μαρτίου 2019.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εμμονή στην καύση απορριμμάτων (υγρών και στερεών) με το πρόσχημα των δήθεν ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ένας κίνδυνος για ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως είναι τα νησιά μας.

Η φυσική και ιστορική κληρονομιά των νησιών μας είναι εντελώς ασύμβατη με:

– Καύσεις απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ με πρόσχημα μια ασύμφορη πανάκριβη δήθεν παραγωγή ενέργειας, που προωθεί η δημοτική αρχή Βουρνού και κάποια συμφέροντα μέσω της μνημονιακής κοπής Ελληνογερμανικής συνέλευσης.

– Μονάδες καύσης ελαίων από όλη την ελληνική επικράτεια, στη φάτσα της Λαγκάδας, πράγμα που θα κάνει τα νησιά μας το «καυστήριο» όλης της Ελλάδας!

– Βιομηχανικές ανεμογεννήτριες, που μας χτυπάνε ξανά την πόρτα και πληγώνουν βάναυσα το τοπίο και το περιβάλλον με σκοπό το κέρδος.

Η Χιακή Συμπολιτεία είναι αποφασιστικά υπέρ:

– Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας για τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του και όχι για επιδοτήσεις και κέρδος. Με συνεργασία ιδιωτών, συνεταιρισμών και δημόσιων φορέων.

– Μείωση των σκουπιδιών – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση. Με αυτή τη σειρά!

Διαδηλώσαμε συμβολικά μπροστά στο δημαρχείο όπου πρέπει να παίρνονται δημοκρατικά και με διαφάνεια όλες οι αποφάσεις, και μπροστά στους ανεμόμυλους στα Ταμπάκικα. Τιμώντας τη σοφή φιλοσοφία παλιότερων γενιών που δεν υποθήκευαν το μέλλον και το περιβάλλον στο πρόσκαιρο κέρδος.

Ενέργεια για την κοινωνία κι όχι για το κέρδος.

Σεβασμός στο περιβάλλον, τη φύση, την κληρονομιά μας!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια