Πάρκο ανακύκλωσης από την ΔΙΑΝΟΧ

«ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»  πραγματοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Χίου – “Δι.Α.Νο.Χ Α.Ε.” στις 30 και 31 Μαΐου 2023 σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου..

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις δύο φάσεων. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στην Κλειδού 8.30- 12.30 όπου συμμετέχοντες θα είναι σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή έπειτα από ηλεκτρονικό κάλεσμα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με αρωγούς και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ομηρούπολης, με την πραγματοποίηση παραστάσεων καραγκιόζη και βιωματικής δράσης – Recycling Art, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τοπικό Τμήμα Βροντάδου), με παιχνίδια δράσης και ανακύκλωσης, την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου, Όμικρον, με Ενημέρωση και παιχνίδι Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης, τον Ερυθρό Σταυρό και τους Ποδηλάτες Χίου, με εθελοντική δράση για την εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των μικρών μας φίλων με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί 18.00. – 20.00 στο Φαφαλιείο Στάδιο Βροντάδου, όπου θα λάβει χώρα τουρνουά ποδοσφαίρου ανακύκλωσης για τις ακαδημίες στην κατηγορία Κ10, το οποίο διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Χίου.