Παρουσίαση βιβλίου της Άννας Σωτρίνη

23

Το βιβλιοπωλείο Πυξίδα και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Σωτρίνη “Ταξιδευτές σε δύο ευθείες” , την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στο café βιβλιοπωλείου, Απλωταριάς 34.

Η Άννα Σωτρίνη , συγγραφέας και σκηνοθέτης, η οποία επί σειρά ετών έχει μια συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας που αφορούν το θέατρο, τη συγγραφή και τον πολιτισμό ευρύτερα.

Σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις με κύριο άξονά τους την ποίηση και την λογοτεχνία. Διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ “Ovidius” στη Ρουμανία, συμμετείχε με παράστασή της αφιερωμένη σε Ελληνίδες και Ρουμάνες ποιήτριες, έχοντας και την μεταφραστική επιμέλεια της ποιητικής συλλογής αυτών, στην Πάτρα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006.

Έχει ασχοληθεί και έχει διευθύνει πολλά ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα με θέμα την οργάνωση και τη διοίκηση πολιτισμού.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την έκδοσή της πρώτης ποιητικής συλλογής της, την παρουσιάζει στη Χίο, με την οποία έχει δυνατούς δεσμούς, γιατί έχει διευθύνει στο νησί μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ασχολούμενη με τους ποιητές της Χίου και είναι αυτή, η οποία έκανε την πρώτη εκδήλωση ανάδειξης του Κάστρου το 1998-99.

Έχει εκδώσει διηγήματα και έργα για παιδιά και έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε πολλά περιοδικά.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ποιήτρια και η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ελένη Αμπανούδη και Υρώ Αντωνιάδου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Τούλα Φραγκάκη. Το video που θα προβληθεί στην εκδήλωση είναι του Αλέξη Βαλσάμη σε μουσική Μιχάλη Καλαμπόκη.

Σχόλια