Παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων για το ελαιόλαδο και την ελιά

Τα αποτελέσματα του 1ου έτους του ερευνητικού έργου για την «Ανάδειξη βιοδραστικού περιεχομένου, για την προώθηση ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς στο Βόρειο Αιγαίο», παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, στο Επιμελητήριο Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το τμήμα χημείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση μίλησε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, με θέμα: «Έρευνα και καινοτομία στην αγροδιατροφή. Πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης».

Επίσης, μίλησαν:

  • Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Θωμαΐδης, με θέμα: «Αποτελέσματα ερευνητικού έργου για την προώθηση του ελαιολάδου στο Βόρειο Αιγαίο», καθώς και «Προώθηση επιτραπέζιας ελιάς με βάση το βιοδραστικό περιεχόμενο».
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Στασινάκης, με θέμα: «Ανάκτηση βιοδραστικών συστατικών με όρους βιωσιμότητας».
  • Η χημικός κοσμετολογίας κα Κατερίνα Βασιλάτου, με θέμα:
    «Οι δρόμοι που ανοίγονται».

«Είναι δίκαια για όλους μας στην Περιφέρεια μια μέρα ικανοποίησης», τόνισε στην ομιλία της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, και επεσήμανε ότι «η τελική τεκμηρίωση αναμένεται να τοποθετήσει τα προϊόντα μας στη θέση που τους ανήκει, για να κερδίσουν ιδιαίτερη θέση στην αγορά, καθώς τα προϊόντα μας με ταυτότητα, διακριτά, τυποποιημένα, μπορούν να βρουν όχι μόνο καλύτερη θέση, αλλά και καλύτερη ασφαλώς τιμή». Επίσης υπογράμμισε: «Απομακρυνόμαστε από την παραδοσιακή αντίληψη που θεωρεί ότι τα πράγματα πάντα θα είναι όπως τα βρήκαμε. Αρνούμαστε, αποκρούουμε κάθε αντίληψη αδράνειας, και προσπαθούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια