Παστουρμαδοπιτάκια

Τον άκουσα πρώτη φορά από την Λωξάνδρα, όταν έπαιζε το συγκεκριμένο σίριαλ στην κρατική ασπρόμαυρη τηλεόραση. Από τότε μέχρι σήμερα τον έχω μυρίσει άπειρες φορές, ποτέ δεν τον έχω γευτεί ούτε και πρόκειται αλλά επειδή αρέσει σε πολλούς και είναι εξίσου όπως μαρτυρούν καλός μεζές μια θέση του αξίζει του παστουρμά έστω και ως πιτάκι.

Υλικά

10 φέτες παστουρμάς

4 φύλλα γιουφκά

1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια

150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια

1 αυγό χτυπημένο

ηλιέλαιο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά και τα κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη κατά μήκος του φύλλου και τα τέσσερα κομμάτια στη μέση. Τοποθετούμε τη φέτα του παστουρμά στο κέντρο του φύλλου. Επάνω της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι. Mε πινέλο αλείφουμε με το  αυγό  για να κλείσει καλά.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ  τηγάνι ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ