
Πατατοσαλάτα, το καλύτερο συνοδευτικό για το… τσίκνισμα
Τσικνοπέμπτη σήμερα και το τσίκνισμα με την κρεατοφαγία επιβάλλονται. Το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά μας, δεν είναι άλλο από την πατατοσαλάτα, η οποία είναι σε μια εκδοχή με λιγότερες θερμίδες, αλλά πολύ περισσότερη γεύση.
Υλικά
4 μέτριες πατάτες (περίπου 750 γρ)
1 σέλερι ψιλοκομμένο
½ Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ ξίδι
Αλάτι/πιπέρι
1 αυγό βρασμένο
Εκτέλεση
Πλύντε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κυβάκια, αφήνοντας τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες για 20-25 λεπτά. Στράγγιστε καλά
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψτε τη μαγιονέζα, το σέλερι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε τις πατάτες και το αυγό και ανακατέψτε ελαφρά να πάνε όλα τα υλικά παντού. Βάλτε στο ψυγείο να δροσίσει για αρκετές ώρες