Πειρατικές πρακτικές οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, καταγγέλλει ο Αρβανίτης

Στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ζητήσουν οι ευρωβουλευτές της αριστεράς να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων και των πρακτικών του λιμενικού, που αποκάλυψε διεθνής δημοσιογραφική έρευνα, αναφέρει σε σημερινή – Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 – ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κώστας Αρβανίτης.

Οι πρακτικές  αυτές, τονίζει ο κ. Αρβανίτης, ταιριάζουν σε πειρατές και απαιτούν απαντήσεις εδώ και τώρα. Αναλυτικά:

«Οι νέες αποκαλύψεις δέκα κορυφαίων ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών οργανισμών που φέρνουν στο φως εικόνες από πρακτικές εκτός διεθνούς (αλλά και εσωτερικού) δικαίου δημιουργούν για μια ακόμη φορά την ανάγκη για καθαρές απαντήσεις.

Οι ανατριχιαστικές αυτές εικόνες με στελέχη ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας να διενεργούν πράξεις που ταιριάζουν σε πειρατές δημιουργούν μείζον ζήτημα.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο κάποια πολιτική αντιδικία, αλλά και την δικαιοσύνη, η παρέμβαση της οποίας επιβάλλεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττονται συγκεκριμένα αδικήματα, όπως π.χ. της αρπαγής.

Οι επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και πλήττουν την αξιοπιστία της. Ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των πράξεων που απομακρύνουν την Ελλάδα από τη διεθνή νομιμότητα; Με ποιες πλάτες ο κύριος Μηταράκης επιμένει να αψηφά κατηγορίες και αποκαλύψεις κάθε φορά;

Οι ευρωβουλευτές της αριστεράς στην επιτροπή LIBE θα ζητήσουμε εντός της ημέρας να έρθει το θέμα επειγόντως προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για να δοθούν απαντήσεις.

Απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν στους πολίτες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά και στον ΟΗΕ τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η ηγεσία της Ε.Ε.».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια