«Περί όνου σκιάς» θεωρεί η ΛΑΣ την υποκίνηση αποστασίας από τον Κάρμαντζη

Στο ίδιο τσουβάλι βάζει «θύτη» και «θύμα» η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία – αναφερόμενη στην υποκίνηση από τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη αποστασίας συμβούλων της Πρωτοβουλίας για τη Χίο – κάνει λόγο για πολιτικό τοπίο που «δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές “εξαγορές και συγχωνεύσεις”, είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου».

Σε ανακοίνωσή της, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, η ΛΑΣ αναφέρεται σε δραστηριότητα που αφορά προτάσεις του δημάρχου προς την παράταξη του κ. Μανώλη Βουρνού, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και αφορά το επιχειρούμενο ρεσάλτο του κ. Κάρμαντζη και η ξεκάθαρη και κυνική υποκίνηση συμβούλων της Πρωτοβουλίας για αποστασία.

Αποφεύγοντας δε να καυτηριάσει την ανήθικη αυτή πολιτική πρακτική του δημάρχου, που αποτελεί και την ουσία του ζητήματος στην παρούσα φάση, η ΛΑΣ χαρακτηρίζει χαρακτηρίζει το όλο σκηνικό ως καυγά «περί όνου σκιάς».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – σχόλιο Τύπου της ΛΑΣ έχει ως ακολούθως:

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό Τύπο, προτάσεις του δημάρχου, κυρίως προς την παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Χίο” του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους, για μια επικείμενη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές “εξαγορές και συγχωνεύσεις”, είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου, πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το “καλημέρα” της νέας δημοτικής περιόδου στην συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη, υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δύο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο τοπικής διοίκησης, ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι΄ αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις.

“Περί όνου σκιάς”, λοιπόν, τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να, λοιπόν, γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές, παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται, δεν “πωλείται”».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια