Περιμένει τον Μηταράκη στην… γωνία για τα υπεσχημένα ο Μουτζούρης

Σε αναμονή των εξελίξεων και αποτελεσμάτων και ειδικότερα των δεσμεύσεων του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ότι το Πάσχα τα νησιά και συγκεκριμένα οι δομές της ΒΙΑΛ στη Χίο και του Καρά Τεπέ στην Λέσβο θα έχουν εκκενωθεί από πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκεται ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πράγμα που φαντάζει και  ς πιθανότερο, ο κ. Μουτζούρης απήντησε ότι θα επανέλθει να θέσει εκ νέου το ζήτημα, για να εκκενωθούν οι δυο δομές και οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021, ο κ. Μουτζούρης επανέλαβε την διαχρονική θέση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως έχει εκφραστεί με ψηφίσματα του περιφερειακού συμβουλίου, ότι είναι κατά της δημιουργίας δομών στα νησιά. Σε κάθε περίπτωση η περιφερειακή αρχή έχει εκφράσει την θέση για μία εγκατάσταση, στην οποία θα γίνεται μόνον καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Στο σημείο αυτό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μουτζούρης αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο, ο οποίος σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, είχε δηλώσει ότι αν αδειάσει το Πάσχα η ΒΙΑΛ ο ίδιος θα υποδείξει θέση για την συγκεκριμένη δομή.

Επισήμως η περιφέρεια δεν θα υποδείξει θέση, αυτό αποτελεί υπόθεση των δήμων και της κυβέρνησης, τόνισε και πρόσθεσε ότι ο κ. Μπουγδάνος ως πολίτης της Χίου μπορεί να θέλει να υποδείξει.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια