Περιμένοντας την… εγκύκλιο βαλτώνουν τα πάντα στον δήμο Χίου

Σε «νομοθετική» παρέμβαση του τύπου της… ερμηνευτικής εγκυκλίου προσδοκά η δημοτική αρχή της Χίου, όπως – άλλωστε – και οι λοιπές αυτοδιοικητικές διοικήσεις της χώρας, προκειμένου να αποκτήσουν διοικήσεις τα νομικά πρόσωπα και οι κάθε μορφής φορείς και οργανισμοί του δήμου Χίου.

Προς το παρόν και εν όψει έκδοσης της πολυπόθητης εγκυκλίου από το υπουργείο των Εσωτερικών όλα είναι παγωμένα και ουσιαστικά βαλτώνει οποιαδήποτε διαδικασία διαχείρισης και κυρίως παραγωγής έργου από τις διοικήσεις των φορέων. Οι οποίες είναι οι παλιές, που όρισε η δημοτική αρχή του κ. Μανώλη Βουρνού και ουσιαστικά βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο, αφού έχει αποτύχει και η οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης ή διεμβολισμού που επιχειρήθηκε από τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δημιουργούνται πλείστα όσα προβλήματα σε φορείς άμεσης και κατεπείγουσας δράσης, όπως το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου, που διαχειρίζεται τους παιδικούς σταθμούς, η ΔΗΚΕΧ και για τον ίδιο λόγο, οι σχολικές επιτροπές κ.λπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος 4623/2019 προβλέπει ότι η πλειοψηφία των 3/5 στις διοικήσεις όλων αυτών των φορέων, σε ορισμένους εκ των οποίων μετέχουν  και εκπρόσωποι κοινωνικών ή επαγγελματικών φορέων, υποδεικνύεται μεν από τον δήμαρχο, πλην – όμως – η διοίκηση εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο, όπου την πλειοψηφία δεν την έχει η παράταξη του κ. Κάρμαντζη, αλλά η αντιπολίτευση, ενώ κάποιες εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που μένουν εκτός νυμφώνος ουδεμία διάθεση έχουν αλλά αντιθέτως έχουν πρόσθετους λόγους – και λογικό αυτό – να εγκρίνουν μονοπαραταξιακές διοικήσεις.

Άλλωστε, ο κ. Κάρμαντζης και η παράταξή του, νομίζοντας ότι βρίσκονται… καβάλα με τον νόμο – έκτρωμα περί κυβερνησιμότητας, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά ουδέποτε επεδίωξαν σύγκλιση σε προγραμματική βάση με τις άλλες παρατάξεις. Έκαναν κάποιες προσπάθειες προσεταιρισμού μη εκλεγμένων της Πρωτοβουλίας κι «έφαγαν πόρτα» και έκτοτε πορεύονται προσδοκώντας στον από μηχανής θεό των νομοπλόκων του υπουργείου Εσωτερικών για να τους βγάλει από την δύσκολη θέση.

Ως εκ τούτου ακόμα δεν έχει ορισθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα, φορείς κ.λπ. του δήμου Χίου και το μόνο που κάνει – πέραν της αναμονής της εγκυκλίου – ο κ. Κάρμαντζης είναι να επιλέγει πρόσωπα από το πολύ στενό περιβάλλον του για να στελεχώσει τις διοικήσεις, όταν και όποτε ήθελε λύσει η κυβέρνηση το νέο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια