Περιοδεύει “Η μικρή μας πόλη”

Το Θεατρικό Σχήμα “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” γυρίζει όλο το νησί παρουσιάζοντας τη νέα του παραγωγή,  το έργο του THORNTONWILDER “Η μικρή μας Πόλη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παυλιδάκη .

Σκηνογραφία –ενδυματολογία : Ναυσικά Σαλιάρη

Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Αυγουστίδη

Ερμηνεύουν: Αντώνης Λευιτικος, Ειρήνη Κρεατσούλα, Δημήτρης Μπαχάς, Γιώργος Κερμπάτσος, , Ειρήνη Τσίχλα-Κοκρή, Ηλίας Σγουραλής , Μαρούσσα Μάμμα, Μίτση Λεγάτου,Γιώργος Μαυρογιάννης, Γρηγόρης Παπαμικρούλης, Μαρκέλλα Γιοβανάκη Δέσποινα Τουρλιώτη, Διαμαντής Μιτσής, Κλαίρη  Ανδρονούδη, Μικές Μενής ,Μαρία Βαμβακούση, Άνθιμος Λασκαριδης , Ιωάννα Γεωργίου, Μαρία Αυγουστίδη.

 

Το πρόγραμμα

Οι προγραμματισμένες μας παραστάσεις είναι οι εξής:

23 Ιουνίου –Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο   στις  21.00

14 Ιουλίου -Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις  21.00

18 Ιουλίου – Μουσείο Μαστιχας στις  21.00

27 Ιουλίου – Καλαμωτή   στις    21.30

04 Αυγούστου -Οινούσσες στις  21. 00

05 Αυγούστου – Θέατρο Μικης Θεοδωράκης στις 21.00

Λίγα λόγια για το έργο

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό μέρος ονόματι GroversCorrners. Κυρίαρχη φιγούρα στο έργο είναι ο Διευθυντής Σκηνής ο οποίος κινείται κάπου ανάμεσα στην πλατεία και στη σκηνή, δίνει πληροφορίες για το έργο ενώ σε ορισμένες στιγμές συμμετέχει στα δρώμενα και ως χαρακτήρας.

Στα κύρια πρόσωπα είναι η Emilyοπού στη Τρίτη πράξη γίνεται εκφραστής των βασικών ιδεών του έργου . Η Emilyστην πρώτη πράξη ερωτεύεται τον συμμαθητή της George, στη δεύτερη τον παντρεύεται και ζουν μαζί για εννέα χρόνια μέχρι το θάνατο της κατά τη διάρκεια της γέννας.

Στην τρίτη πράξη την συναντάμε στο βασίλειο των ψυχών. Σ  αυτό το περιβάλλον που ζει ,ζητά μια χάρη :να της δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τη Γη για μια μονό μέρα ώστε να δει αγαπημένα πρόσωπα .Η επιθυμία της ικανοποιείται όμως γυρίζει εσπευσμένα πίσω ,απογοητευμένη, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να εκτιμούν αυτά που μας δίνονται ενόσω βρίσκονται στη ζωή.