Περισσότερους επιθεωρητές εργασίας ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου

Την ανάγκη να στελεχωθεί το τμήμα επιθεώρησης εργασιακών σχέσεων Χίου του ΣΕΠΕ και μέχρι να γίνει αυτό να έρχονται τακτικά επιθεωρητές από την Μυτιλήνη, επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Χίου, με έγγραφό του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, τονίζει τα εξής:

«Αυτή η ανάγκη είναι περισσότερο επιτακτική αυτή την περίοδο, κατά την οποία εντείνεται η παραβατικότητα των εργοδοτών στις επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.), αλλά επιπλέον ειδικά για φέτος παρουσιάζεται και καταστρατήγηση των ειδικών μέτρων που ισχύουν λόγω κορονοϊού (αναστολή σύμβασης, πρόγραμμα συνεργασία κ.λπ.).

Όπως γνωρίζετε, στο τμήμα υπηρετούν μόνο δύο υπάλληλοι, οι οποίοι δεν επαρκούν, παρ’ όλο που καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια να καλύψουν το ελεγκτικό έργο που απαιτείται για να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της Χίου.

Μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΤΕΕΣ Χίου, προτείνουμε να στέλνεται τακτικά, τουλάχιστο μία ή δύο φορές το μήνα, στη Χίο κλιμάκιο επιθεωρητών εργασίας από το ΤΕΕΣ Λέσβου, όπου υπηρετούν 11 υπάλληλοι. Αυτό έγινε κατά το τετραήμερο 8-11 Ιουλίου 2020 και το θεωρούμε θετικό, αρκεί να μην είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια