Πετάνε 900.000 € στον δρόμο, πρόκληση από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεπερνά κάθε όριο η προκλητική σπατάλη και περιφρόνησης του δημόσιου χρήματος εκ μέρους της περιφερειακής αρχής Βορείου Αιγαίου, που αποφάσισε – υλοποιώντας προφανώς τοπικά ρουσφέτια – να προχωρήσει στην δημοπράτηση του δρόμου Πισπιλούντα – Σπαρτούντα, με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ.

Την απόφαση για την δημοπράτηση του έργου έλαβε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την περασμένη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 και σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, συνολικού μήκους εννέα χιλιομέτρων, έχει χαρακτηρισθεί επαρχιακός και είναι στο μεγαλύτερο μέρος του χωματόδρομος, άρα το έργο θα περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες εργασίες, όπως π.χ. τεχνικά ή σημειακές διαπλατύνσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στο οποίο το είχε εντάξει η Περιφέρεια και εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση.

Το σκανδαλώδες στην συγκεκριμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν εξυπηρετεί κάποιες οικονομικές ή κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, οι κινήσεις σε αυτόν είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται μηδενικής προστιθέμενης αξίας.

Πρόκειται για έργο πολυτελείας, το οποίο – όπως αποκάλυψε στέλεχος της περιφερειακής αρχής στον astraparis.gr – αποτελεί πρόταση των τοπικών στελεχών της στη Χίο, αναμφισβήτητα δε ουδεμίας έχει τύχει μελέτης σκοπιμότητας και ωφελιμότητας παρά μόνον ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης.

Την συγκεκριμένη διάσταση προφανώς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ο κ. Χαρίτσης όταν υπέγραφε για την έγκριση του έργου και την χρηματοδότησή του από το ΠΔΕ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια