Πέθανε στα 53 της η Λιάνα Στεφανή, διευθύντρια του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης

Πέθανε χθες Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 53 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με ανίατη ασθένεια η διευθύντρια του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης Ευαγγελία (Λιάνα) Στεφανή.

Η εκλιπούσα, που ανέλαβε διευθύντρια του τρίτου κατά σειρά μουσείου στην Ελλάδα, του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2018, ήταν σύζυγος του συμπατριώτη μας Δρ. αρχαιολογίας, καθηγητή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συγγραφέα και εκπαιδευτικού κ. Νίκου Ι. Μερούση.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της αρχαιολόγου Λιάνας Στεφανή:

Η Λιάνα Στεφανή, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, ήταν μια νέα γυναίκα, μια εξαιρετικά καταρτισμένη επιστήμονας. Στήριξε ως στέλεχος, επί σειρά ετών, το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, έως ότου αναλάβει τη διεύθυνσή του. Σε δικές της προσπάθειές οφείλονται σημαντικές εκθέσεις, όπως και κινήσεις εξωστρέφειας, με την οργάνωση εκθέσεων στο εξωτερικό, οι οποίες είχαν στόχο την διεθνή προβολή της αρχαίας Μακεδονίας. Η απώλειά της βύθισε στη θλίψη όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και το σύνολο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Η απουσία της θα είναι αισθητή σε όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.