Πεζοπορικό σαββατοκύριακο στην περιοχή των Αγιασμάτων

Διανυκτέρευση και πεζοπορία στην περιοχή των Αγιασμάτων οργανώνει το σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου 2015, ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου –Chiosrunning, σε συνεργασία με τον Γιώργο Χαλάτση και τους Φίλους Μονοπατιών Χίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

– Το Σάββατο 2 Μαΐου από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ θα γίνει περιήγηση στα μονοπάτια και τις στοές των μεταλλωρύχων γύρω από το παλαιό χωριό Λαρδάτο. Ακολουθεί φαγητό και διανυκτέρευση στα καταλύματα της περιοχής.

– Την Κυριακή 3 Μαΐου, μετά το πρωινό και περίπου στις 10 π.μ., θα γίνει πεζοπορία στην διαδρομή Αγιάσματα – Ευτύχια – Εγρηγόρος – Αγιάσματα, όπου και η ομάδα θα επιστρέψει για φαγητό.

keramos 1

Η διαδρομή είναι δύσκολη και η συνολική απόσταση της πεζοπορίας είναι 8.300 μέτρα, με απαιτούμενο χρόνο πεζοπορίας περίπου τρεις ώρες. Απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός, με παπούτσια βουνού και μπαστούνια (Baton), όποιος διαθέτει.

Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 15 ευρώ για διανυκτέρευση με πρωινό.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες ο Σύλλογος καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. 6977 296161 6945 994100 και 22710 24826.

Προτεινόμενη ώρα εκκίνησης από τη Χίο 4 μ.μ. του Σαββάτου.