Πιάνει δουλειά η Planet, ετοιμάζει τους διαγωνισμούς των δομών σε Θόλος – Λέσβο

Η εταιρεία Planet Α.Ε., εκείνη που ανέλαβε την συμβουλία του κ. Νότη Μηταράκη με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα με διαγωνισμό που ο θεός να τον κάνει διαγωνισμό και ο οποίος τελεί υπό δικαστικό έλεγχο, παίρνει την σκυτάλη για την κατασκευή των δομών προσφύγων στο Θόλος Χίου και στην Βάστρια (Πλάτη) της Λέσβου.

Με χθεσινή απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου 2021, εγκρίνεται η ανάθεσης εκτελεστικής σύμβασης στην αναφερόμενη εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας – πλαίσιο για το έργο: «Υπηρεσίες υποστήριξης στην ωρίμαση του έργου κατασκευής των δομών του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Χίο και Λέσβο και στην ανάθεση των συμβάσεων κατασκευής τους».

Η αμοιβή για τις εργασίες αυτές ανέρχεται στο ποσό των 244.714 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με διάρκεια έως την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και καλείται ο ανάδοχος να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα, προκειμένου να αναλάβει το έργο, που αναφέρεται ειδικότερα στις εξής υπηρεσίες:

• Έλεγχος πληρότητας του τεύχους τεχνικών προδιαγραφών, του τιμολογίου μελέτης και του προϋπολογισμού μελέτης.

• Έλεγχος της ρεαλιστικότητας του χρονοδιαγράμματος της μελέτης, σχετικά με την εκτιμώμενη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

• Υποστήριξη στην επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς χρηματοδότησης για την υποβολή πρόσθετων διευκρινιστικών στοιχείων και πληροφοριών.

• Εισήγηση για την διαδικασία ανάθεσης που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

• Σύνταξη σχεδίου προκήρυξης του διαγωνισμού, ειδικής συγγραφής υποχρεώσεων και συμβάσεων κατασκευής και λειτουργίας.

• Υποστήριξη στην διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης.

Κάνει το… κουνέλι ο Μηταράκης για την λεόντεια σύμβαση της Planet

Πριν πέντε ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης αποκάλυψε ότι εκλήθη από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την διερεύνηση της ανάθεσης του έργου των 6,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Planet A.E., προκειμένου να καταθέσει.

Ο astraparis.gr είχε φέρει στο φως όλα τα στοιχεία της προκλητικής ανάθεσης στην εταιρεία Planet A.E. με τα εξής δημοσιεύματα:

Πληρώνει 6,2 εκατ. ευρώ ο Μηταράκης σε συμβουλές για τις νέες δομές

Άγνωστο το ποσό για υπηρεσίες συμβούλου στον Μηταράκη από την Planet

Με μηδέν έκπτωση αναθέτει ο Μηταράκης υπηρεσίες συμβούλου 6,2 εκατ. ευρώ

«Πέφτουν» τα πρώτα 2,2 εκατ. ευρώ για… συμβουλίες της Planet στον Μηταράκη

Στην πρόσφατη διάτρητη δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ουδεμία δίνει απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα:

– Πόσοι και ποιοί άλλοι συμμετείχαν στον κατ΄ επίφαση διαγωνισμό για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες;

– Πώς κατακυρώθηκε ένα έργο 6,2 εκατ. ευρώ χωρίς να δοθεί έστω και μια στοιχειώδης έκπτωση επί του προϋπολογισμού και δεν εκηρύχθη άγονος ο διαγωνισμός αυτός;

Τα ερωτήματα αυτά, που επίμονα και συστηματικά αρνείται να απαντήσει ο κ. Μηταράκης, θα τα θέτουμε διαρκώς έως ότου δεήσει να απαντήσει ή ξεκαθαρισθεί η υπόθεση από την δικαιοσύνη.

Η απόφαση για την εκτελεστική σύμβαση των 244.714 ευρώ στην Planet, που αφορά τις δομές σε Θόλος και Λέσβο

planet_xios&lesvos

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια