Πιέσεων συνέχεια από τον Μηταράκη για την υπερδομή στο Αίπος (βίντεο)

Σαράντα πέντε λεπτά συζητήσεων δεν την λες και εθιμοτυπική συνάντηση, αυτήν του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο και τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού στην ΒΙΑΛ και η ενημέρωση που ο ίδιος δήλωσε on camera ότι έκανε στους άλλους δύο συνομιλητές του ουδένα πείθει ότι έμεινε στην γενική κυβερνητική πολιτική περί του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε μεν ότι ετέθη το θέμα της δομής, πλην – όμως – διευκρίνισε ότι «δεν είπαμε κάποιες λεπτομέρειες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι γνωστός». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα θέμα δυσπιστίας των τοπικών κοινωνιών, είναι γνωστό, δουλεύουμε με την περιφέρεια και τους δήμους για να το αντιμετωπίσουμε».

Η τελευταία αποστροφή του λόγου του είναι εύγλωττη (σε αντιστοιχία και με τον τίτλο μας) και φυσικά η λέξη «δουλεύουμε» μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, πάντως είναι βέβαιον ότι στοχεύει στο να γίνει αποδεκτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα κλειστά κέντρα στα νησιά.