Πήγε για γυναίκα και βρέθηκε… κουρεμένος – Εξιχνίαση απάτης από την ασφάλεια

Χρειάστηκαν δεκατέσσερις μήνες για να εξιχνιαστεί απάτη σε βάρος συμπολίτη μας, ο οποίος προσπάθησε μέσω διαδικτύου να φέρει μια αλλοδαπή γυναίκα στη Χίο.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, τρία (3) άτομα, μια 42χρονη, ένας 47χρονος και  ένας 31χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών ημεδαπός μετά από διαδικτυακή επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, πείστηκε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της από χώρα του εξωτερικού στην Ελλάδα.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του παθόντα με έτερο άτομο (άνδρα) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος υποδυόμενος συνήγορο της παραπάνω αλλοδαπής και επικαλούμενος διαδικαστικές και νομικές εκκρεμότητες της τελευταίας, τον έπεισε να αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων αλλά και μέσω τραπέζης, συνολικά το χρηματικό ποσό των -5.950- ευρώ, για να πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων διακριβώθηκε ότι, η 42χρονη παρέλαβε από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων το ποσό των -1.400- ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των -4.550- ευρώ, κατατέθηκε σε λογαριασμό της.

Επιπλέον, από την ερευνητική διαδικασία προέκυψε ότι, ο λογαριασμός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίο πραγματοποιούταν η επικοινωνία του παθόντα με την 42χρονη, ενεργοποιήθηκε από διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και τηλεφωνική σύνδεση που ανήκουν, κατά περίπτωση, στον 47χρονο και στον 31χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.