Πικετοφορία από το ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα

7

Πικετοφορία διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 18.30 το ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς και καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση μαζί με τη ΝΔ.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει:
Διεκδικούμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
• Παλεύουμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
• Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
• Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.
• Υπερασπιζόμαστε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμά μας στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση.
• Δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
• Δυναμώνουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.
Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Ολοι στον αγώνα!

Σχόλια