Πυρά Κώστα Ζαφείρη σε Μιχαηλίδη για την Βιβλιοθήκη

Αιχμές εναντίον του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη εξαπολύει ο κ. Κώστας Ζαφείρης, με αφορμή την «εκπαραθύρωσή» του όπως υποστηρίζει από το εφορευτικό συμβούλιο της Βιβλιοθήκης «Αδ. Κοραής». Ο ίδιος κάνει λόγο για μεθόδευση, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του – όπως του ζητήθηκε – αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις του βουλευτή ότι ανάλογα θα πράξουν και τα άλλα μέλη του συμβουλίου, στο τέλος διαπίστωσε ότι ήταν ο μόνος που του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω σχετικά δημόσια. Ούτε δημόσιο πρόσωπο είμαι ούτε τίποτα. Επειδή όμως φίλοι και φίλες αναρωτιούνται πως και γιατί «εξατμίστηκα»/ εξαφανίστηκα από το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου που ορίστηκε με υπουργική απόφαση, οφείλω να πω τα πραγματικά περιστατικά» αναφέρει στο προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο ηλεκτρονικό κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει τα εξής:

«Μετά την υποβολή παραίτησης του προέδρου Μανώλη Στάθη, μου ζητήθηκε τηλεφωνικά από το βουλευτή κ. Α. Μιχαηλίδη να υποβάλω κι εγώ παραίτηση για να διευκολυνθεί το υπουργείο Παιδείας να ορίσει νέο εφορευτικό συμβούλιο. Μου διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία, και ότι το ίδιο θα ζητούσε κι από τα υπόλοιπα μέλη του εφορευτικού συμβουλίου. Προφανώς και υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου, τονίζοντας μάλιστα στο σχετικό κείμενο «για διευκόλυνση και για τον ορισμό νέου εφορευτικού συμβουλίου», συνεχίζει ο ίδιος καταλογίζοντας μεταξύ άλλων και «δόλο» σε όσους εμπνεύστηκαν την συγκεκριμένη μεθόδευση ώστε να παραμείνει ο παραιτηθείς από τη θέση του προέδρου. κ. Μαν. Στάθης στο εφορευτικό συμβούλιο ως αναπληρωματικό μέλος.

Εκ των υστέρων έμαθα ότι από κανένα από τα υπόλοιπα μέλη δεν ζητήθηκε κάτι ανάλογο. Γιατί άραγε; Στο νέο εφορευτικό συμβούλιο η αφεντιά μου δεν συμπεριλαμβάνεται, ενώ ως εκ θαύματος ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Στάθης συμπεριλαμβάνεται ως αναπληρωματικό μέλος.

Δόλος, άγνοια, αμέλεια, ασχετοσύνη, ίντριγκα; Παρότι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα κάνω τον Ηρακλή Πουαρό. Ας βγουν τα συμπεράσματα όπως τα θέλει ο καθένας. Τα δικά μου τα έχω βγάλει πάντως και μόνο θλίψη προκαλούν.” αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τονίζω ότι πρόκειται για άμισθη θέση εθελοντικής προσφοράς και μόνο, για μια τιμητική σίγουρα θέση για την οποία η συμμετοχή μου, μού ζητήθηκε αρχικά, και ουδέποτε την επεδίωξα.

Ευχαριστώ τους φίλους του απερχόμενου (πλην ενός τελικά, του υποφαινομένου) Εφορευτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε. Ήταν δύσκολο το καλοκαίρι του 2015, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάτι, ελάχιστο, καταφέραμε.

Εύχομαι ειλικρινά στο νέο εφορευτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα στον πρόεδρό του Κώστα Μερούση καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους.» Εξυπακούεται ότι θα εξακολουθήσω να είμαι κοντά στην πολύτιμη για την πόλη μας Βιβλιοθήκη. Το πράττω αυτό από τα μακρινά μαθητικά μου χρόνια δίχως την ανάγκη καμιάς υπουργικής απόφασης. Και θα συνεχίσω να το κάνω.

Άλλωστε όσα αφορούν θέσεις και «αξιώματα» τίποτα δεν μου λένε. «Ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα». καταλήγει ο κ. Ζαφείρης.