Πυροσβεστικό όχημα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον δήμο Χίου

Έφτασε στη Χίο το περασμένο Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 και θα παραληφθεί σύντομα επισήμως από τον δήμο Χίου ένα πυροσβεστικό όχημα, προσφορά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., στο πλαίσιο των αποζημιώσεων και της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας από τις ζημιές που προκάλεσε στην περιοχή των κοινοτήτων Αγίου Γάλακτος, Μελανειούς και Νενητουρίων η μεγάλη πυρκαγιά του 2014.

Το πυροσβεστικό όχημα, μετά την τοποθέτηση των πινακίδων κυκλοφορίας, θα έχει έδρα την Βολισσό και θα χρησιμοποιείται από τον δήμο Χίου για τις ανάγκες πυρόσβεσης στην περιοχή της Αμανής ή όπου αλλού τυχόν προκύψει ανάγκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πυρκαγιά, η οποία προξένησε μεγάλες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής, ξεκίνησε από φλεγόμενη ανεμογεννήτρια στο αιολικό πάρκο του Μελανειούς και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των πνεόντων ισχυρών ανέμων.

Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ήδη καταβάλει (τους προηγούμενους μήνες) τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των δέντρων στους πληγέντες ιδιοκτήτες των τριών χωριών, τουλάχιστον στην συντριπτική πλειονότητά τους.

Παραμένει, ωστόσο, πάγιο και διαρκές το αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την επιτήρηση του πάρκου, την συντήρηση και την διαρκή επίβλεψή του, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανάλογη καταστροφή στο μέλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Ηλίας Μοναχολιάς, δήλωσε ότι «η δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος στον δήμο Χίου εκφράζει την επιθυμία της εταιρείας να συμβάλλει στην πράξη, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των κατοίκων της Χίου».

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς δήλωσε ικανοποιημένος που η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης προχώρησε στην δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος  στον δήμο για την Δ.Ε. Αμανής και ευελπιστεί για μία ευρύτερη συνεργασία στο μέλλον.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια